Benut direct de top vijf content marketing trends voor 2019

Marketing verandert elke dag. Nieuwe gereedschappen en technologieën duiken op. En oude tactieken krijgen een nieuwe draai. De lat om op te vallen bij jouw doelgroep komt steeds hoger te liggen.

Content marketing blijft groeien

Van alle veranderingen die in de loop van de jaren plaatsvonden, is één ding zeker: Content marketing blijft en wordt steeds belangrijker. De vijf volgende trends zijn bepalend voor de manier waarop organisaties (en hun doelgroepen) content maken en bekijken in 2019. Benut ze!

1. Content marketing wordt marketing

Content marketing is een relatief nieuwe manier van marketing. Vroeger werd het er gewoon een beetje bij gedaan. Het was meer een bonus dan een essentiële functie – iets wat je deed als je tijd over had omdat de waarde van andere manieren van marketing groter leek. 

Dat is ingrijpend veranderd…

Waar we marketing in het verleden inzetten om eenzijdige gesprekken met de doelgroep aan te wakkeren, zetten succesvolle content marketing acties de deur open voor tweerichtingsgesprekken en relaties met doelgroepen die er voorheen niet waren.

De beste bron voor gekwalificeerde leads

Content is één van de beste middelen die je kunt inzetten om vertrouwen te wekken, jouw naamsbekendheid te verhogen en een stroom bezoekers te genereren naar jou website. Dat levert vervolgens gekwalificeerde leads op. 

2. Een goede strategie is essentieel 

Naarmate content marketing volwassen wordt, zullen bedrijven hun content minder gaan zien als een allesomvattende oplossing. Zij beoordelen het meer als een hulpmiddel om hun specifieke doelen te bereiken. Content is ongelooflijk krachtig, maar het realiseert niet elk doel dat je hebt. Deze tactieken hebben een goede strategie nodig om de effectiviteit en betrokkenheid van jouw doelgroep te maximaliseren.

Elke strategie heeft zijn eigen doel en kracht

Verschillende bedrijven hebben verschillende doelen, dus er zijn geen twee strategieën die werken op dezelfde manier. Toch zijn er algemene doelen zoals leadgeneratie, SEO en het opbouwen van een bepaald imago in elke strategie terug te vinden. Voor de rest moet je jouw strategie aanpassen op het doel dat het belangrijkst voor je is. Verkooptrends veranderen altijd. Dus speelt content een belangrijke rol bij het aantrekken van nieuwe klanten.

Alles start met strategie

Volgens het Content Marketing Institute heeft 65% van de meest succesvolle content marketeers een gedocumenteerde strategie. Naarmate de strategie aan belang wint, zullen bedrijven de juiste instrumenten nodig hebben om prioriteiten af ​​te stemmen en hun plannen vast te leggen.

3. Toon het succes van jouw klanten

Content marketing behandelt verschillende behoeften en doelstellingen. Je kunt het bijvoorbeeld inzetten om jouw verkoopverhaal te versterken of gebruiken om klantrelaties te verbeteren. Je kunt er ook nieuwe medewerkers mee aantrekken door content te publiceren op plaatsen waar de beste kandidaten hun tijd online doorbrengen. 

Succes creëert nieuw succes

Met het tonen van succesvolle klantverhalen laat je zien hoe jouw klanten van jouw diensten profiteren. Het stimuleert mond-tot-mondreclame en helpt je om vertrouwen en sterkere relaties te ontwikkelen.

4. De marketingtrechter verandert van vorm

Op dit moment accepteert de marketingtrechter zoals wij die kennen vrijwel iedereen en filtert hen door middel van kwalificatieprocessen met weinig aandacht voor de klantrelatie. Te veel bedrijven zien klanten als iemand die eenmalig iets van hen koopt. Ze negeren vervolgens de klant compleet nadat de koop is afgesloten. 

Doorlopende cyclus voor continue betrokkenheid

Een verandering in mindset en een verzameling met hoogwaardige content zal deze traditionele trechter vervangen door iets duurzamere (en effectievere) versies. De trechter wordt meer en meer een doorlopende cyclus die prioriteit geeft aan continu betrokken blijven bij klanten. Deze verhoogde focus op het vasthouden van bestaande relaties, vooral na de verkoop, zorgt ervoor dat klanten eerder bij je blijven of zelfs opnieuw bij je kopen. Ook zijn zij meer geneigd om jouw bedrijf aan te bevelen bij vrienden en collega’s.

Groei door naar partner

Met content kun je jouw bedrijf van leverancier naar partner door laten groeien. Er is altijd iemand te vinden die jouw product of dienst goedkoper kan aanbieden, maar als je jouw klanten voortdurend aandacht geeft, een duurzaam vertrouwen opbouwt en échte partnerschappen aangaat, heb je een veel grotere kans op langdurige relaties.

5. Distributie blijft de motor van succes

Zelfs de beste content is nutteloos als niemand het ziet. Naarmate zowel offline als online werelden steeds drukker worden, blijft de distributie van content een essentieel onderdeel van elke goede content marketingstrategie.

Blijf graven en ontdekken

Op de hoogte blijven van trends op sociale media is geweldig, maar sociaal is slechts het topje van de distributie-ijsberg. E-mailmarketing helpt zeker, maar toch moet je dieper blijven graven om de distributiekanalen te ontdekken die uniek zijn voor jouw publiek. Kun je fysieke kopieën van content meegeven bij bepaalde producten? Of is het geven van presentaties de beste manier om jouw boodschap met jouw doelgroep te delen? Bedrijven moeten creatief en enthousiast zijn om hun content bij de juiste mensen te krijgen. Niets doen en wachten tot iemand zelf jouw content ontdekt, is zonde. Verspil jouw investering in content niet, maar zorg dat zoveel mogelijk mensen het zien.

2019: content is king

Volgend jaar belooft meer van hetzelfde: content marketing wordt steeds belangrijker en neemt andere vormen van marketing over. Je moet jouw aanpak in het vinden van nieuwe klanten hier op aanpassen.

Aan de slag met content marketing?

Je moet met veel factoren rekening houden bij het maken en implementeren van een succesvolle content marketingstrategie. Als alle onderdelen niet worden geïmplementeerd en/of niet goed samenwerken, dan haal je niet of nauwelijks resultaat uit jouw inspanningen. Door te investeren in content marketing en ervoor te zorgen dat je de juiste strategie en middelen gebruikt, werk je aan een gezonde toekomst voor jouw bedrijf.

Uiteraard helpt Spijker & Co je er graag bij
Wij zorgen voor de creatie en productie van waardevolle en relevante content, op maat gemaakt voor jouw doelgroep. Dat begint met de basis: het schrijven van tekst en het maken van foto’s, video’s of illustraties, bijvoorbeeld. Alle content vervaardigen wij aan de hand van de beschreven strategie. Bedoeld om zoveel mogelijk resultaat te behalen, op een wijze waarbij de content eenvoudig op maat verspreid kan worden via alle kanalen. De kwaliteit van content is zeer belangrijk om resultaat te halen uit content marketing en vereist een professionele en strategische aanpak.

Regelmatig tips ontvangen via e-mail om meer leads en omzet te genereren? Schrijf je hier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.