Installeer een HTML email handtekening in Apple Mail

Spijker & Co ontwerpt en programmeert e-mailhandtekening in de huisstijl van de klant. Deze pagina legt uit hoe u stap-voor-stap zo’n e-mailhandtekening installeert in Apple Mail.

Stap 1 – Een tijdelijke handtekening aanmaken

Open Apple Mail en ga naar ‘Voorkeuren > Handtekeningen’ en maak een tijdelijke handtekening aan met een willekeurige tekst. Deze handtekening gebruiken we straks om de ontwerpen HTML versie van de handtekening in te plaatsen.

Stap 2 – Koppelen met een email account

Koppel de tijdelijke handtekening met een bestaand email account. U sleept de handtekening  uit de middelste kolom naar het e-mailaccount in de linker kolom.

Stap 3 – Sluit nu Apple Mail helemaal af

Sluit nu het ‘Voorkeuren’ menu en sluit Apple Mail.

Stap 4 – Open de Signatures folder

De handtekening staan opgeslagen in de ‘Bibliotheek’ (ofwel Library). Standaard is deze onzichtbaar gemaakt, maar het is vindbaar:

  • iCloud gebruikers: ga naar het Bureaublad van de computer. In de menubalk selecteert u ‘Ga naar map…’ (shift + command + G) en plak daar deze tekst in:      ~/Library/Mobile Documents/com~apple~mail/Data/MailData/Signatures/
  • Niet-iCloud gebruikers: ga naar je Bureaublad. In de menubalk selecteer je ‘Ga naar map…’ (shift + command + G) en plak daar deze tekst in: ~/Library/Mail/V3/MailData/Signatures/

Kunt u deze map niet vinden dan kunt u het ook handmatig opzoeken. Ga naar de Bureaublad op uw computer. In de menubalk selecteert u ‘Ga’. Houdt de alt/option-toets ingedrukt en in de lijst wordt ineens uw Bibliotheek map zichtbaar. Navigeer nu zelf naar de bovenstaande map. Ga dan naar de Mail en V3 (of V2), Maildata en dan Signatures.

Stap 5 – Vind de tijdelijke handtekening

Tijdens de eerste stap heeft u in Apple Mail een tijdelijke handtekening aangemaakt in de folder die in stap 4 geopend is. Het bestand eindigt met de extensie ‘.mailsignature’. Het bestand heeft een onherkenbare naam, dus zoek naar het meest actuele bestand. Hiervoor kunt u de kolom ‘Bewerkingsdatum’ gebruiken en dan de meest recente selecteren. Bij gebruikers met een iCloud account begint de bestandsnaam met ‘ubiquitous’.

Stap 6 – Open de tijdelijke handtekening met Teksteditor

Open het bestand uit stap 5  met Teksteditor, de standaard tekstverwerker van Apple. Voordat het bestand geopend wordt moet er een aanpassing gedaan worden in de voorkeuren van Teksteditor:

  • Open de ‘Voorkeuren’ van Teksteditor.
  • Ga naar de tab ‘Openen en bewaren’.
  • Vink de bovenste checkbox aan (Geef HTML-bestanden weer als HTML-code in plaats van als opgemaakte tekst).

Open na het wijzigen het bestand van de tijdelijke handtekening.

Stap 7 – Vervang de HTML inhoud

  • Open het email handtekening bestand dat Spijker & Co voor u gemaakt heeft met het programma Teksteditor.
  • Selecteer en kopieer de complete tekst uit dat bestand.
  • Open het bestand van de tijdelijke handtekening.
  • Laat de bovenste regels in het document staan. Selecteer alles ná de regel die begint met ‘Mime-Version’ en wis die tekst.

Plak hier nu de tekst (HTML code) in die Spijker & Co gemaakt heeft.

Stap 8 – HTML handtekening beveiligen

Deze stap is alleen noodzakelijk als u GEEN iCloud gebruikt. iCloud gebruikers slaan deze stap dus over. Als laatste moet het handtekeningbestand beveiligd worden om te voorkomen dat Mail deze overschrijft. Klik hiervoor op de tekst ‘Bewerkt’ in de grijze titelbalk boven de tekst in Teksteditor en vink ‘Beveiligen’ aan. Bewaar en sluit het bestand.

Stap 9 – Start Apple Mail opnieuw op

Start nu Apple Mail op en ga naar ‘Voorkeuren > Handtekeningen’. Als alles goed is gegaan zie u hier nu uw nieuwe handtekening. De naam van de handtekening kunt u gewoon veranderen. Spijker & Co heeft de logo afbeelding al op de server geplaatst. Deze is niet zichtbaar in de voorvertoning, maar wel in de uiteindelijke email die u gaat typen.

Succes met uw nieuwe handtekening. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bellen met 0344-579181 of een mail sturen via info@spijkerenco.nl