Vijf redenen waarom je absoluut niet zonder website kunt

Het lijkt erop dat social media het internet beheersen. Dus vraag jij je ​misschien af: “Heb ik eigenlijk (nog) wel een website nodig?” Het antwoord is ja en Spijker & Co vertelt je in deze blog graag waarom. In 2019 deed 70-80% van de mensen online onderzoek naar bedrijven voordat ze dit bedrijf benaderden of een aankoop deden. Hetzelfde percentage klanten ging verloren bij kleine bedrijven zonder een website. En wat dacht je van 2020 toen door corona hun online aanwezigheid voor bedrijven een digitale reddingsboei bleek te zijn?

Geen eigen website? Gemiste kansen! 

Zelfs als je niet eens een eenvoudige website hebt, mis je een enorme kans om je goede online reputatie te vergroten. Hoe eerder jij er een maakt, hoe meer klanten jouw merk zullen vertrouwen. Een eigen website is een eenvoudige en goedkope manier om jouw omzet te verhogen, de geloofwaardigheid van jouw bedrijf te vergroten en jouw plaats in je branche te veroveren. Een website is 24/7 beschikbaar, elke dag van het jaar, overal ter wereld – waardoor jouw bedrijf ook na kantooruren in de gedachten van de klant blijft. Websites vergroten jouw bereik en promoten jouw organisatie zonder onderbreking. Graag geeft Spijker en & Co je vijf ultieme redenen voor je eigen website.

1. Een website geeft je een professionele uitstraling en vergroot het vertrouwen 

De meeste mensen vertrouwen een bedrijf zonder een goede website niet. Een heldere, actuele en mooie website die regelmatig wordt bijgewerkt én opduikt in zoekmachines geeft je geloofwaardigheid een enorme boost. Jouw potentiële klanten krijgen meer vertrouwen in jou en ontdekken alle informatie die ze nodig hebben op één plek. In dit digitale tijdperk verwachten we van bedrijven dat ze aanwezig zijn op het web. Zelfs het kleinste lokale bedrijf heeft een website nodig. Iedereen kan gemakkelijk een Facebook-pagina of een Instagram-account maken met nepgegevens. Een professionele bedrijfswebsite legitimeert jouw bedrijf dus op een manier die andere sociale-mediakanalen niet zouden doen. 

2. Een zakelijke website levert je meer conversie en klanten op 

Goed geoptimaliseerde websites kunnen op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google verschijnen. Zo trek je nieuwe klanten aan die niet specifiek naar jou op zoek waren, maar alleen een onderwerp aan het onderzoeken zijn. De kans dat iemand op die manier je website (en dus je bedrijf!) ontdekt is veel groter dan een social media profiel. Ook is het gemakkelijker voor jouw nieuwe klanten om jou te vergelijken met een concurrerend bedrijf of aanbieding. Als jij investeert in Google Ads kun jij het verkeer direct naar jouw website leiden. Pagina’s met ingebouwde pop-upformulieren en web-pushmeldingen moedigen websitebezoekers aan om contact te houden en terug te komen. 

3. Het maken van jouw eigen website is veel eenvoudiger en goedkoper dan je denkt 

Als je denkt dat jij om een professionele website te maken een professional moet zijn op het terrein van webdesign, dan kan Spijker & Co dat voor jou weerleggen. Het maken van interactieve websites is nog nooit zo eenvoudig geweest als in 2021. Als jij een websitebouwer kiest zoals Spijker & Co dan registreren wij jouw domein, maken een professioneel en mobielvriendelijk ontwerp én zorgen dat je nieuwe site ook nog eens goed wordt ontdekt door jouw doelgroep op internet.

4. Jouw website geeft je volledige controle over het medium 

Op jouw website heb je volledige vrijheid van meningsuiting. Je kunt jouw aanwezigheid op social media niet in dezelfde mate aanpassen. Want social media dwingen jou al je berichten in een uniform format te posten. Dus als je echt wilt opvallen, is een website het antwoord. De absolute ontwerpvrijheid rondom je site geeft jou de mogelijkheid om je merk op een unieke manier te presenteren. De controle over jouw website gaat niet alleen over de afbeeldingen en lay-out. Jij bepaalt wat je erop plaatst. Dus als je leuke online reviews, getuigenissen van klanten, video’s, enz. hebt, kun je die allemaal op je site delen. En daar komt bij: een website is niet een stuk drukwerk waarop alles vastligt. Je kunt alles op jouw website opnieuw ontwerpen en inhoudelijk wijzigen wanneer je maar wilt.

5. Jouw website is het middelpunt van al jouw marketinginspanningen 

Jouw website kan de eerste plaats zijn waar potentiële klanten met jouw communiceren en meer te weten komen over jouw bedrijf. Het kan ook zijn waar ze uiteindelijk terechtkomen, om een ​​aankoop te doen, omdat ze zijn omgeleid vanuit een e-mail, een Facebook-advertentie of een Instagram-bericht. Misschien willen prospects jouw e-mails ontvangen en bezoeken ze daarom jouw site, dus om zich aan te melden. Of iemand rijdt langs jouw bedrijf, klikt op de punaise op Google Maps, en wordt direct naar je website geleid. Kortom, al jouw marketinginspanningen, of jouw bedrijf nu online of offline actief is, moeten voortkomen uit en leiden naar jouw eigen professionele en informatieve website. Trouwens, jouw campagnes zijn ook makkelijker te beheren als alles met elkaar verbonden is en de gemene deler jouw website is. Samengevat? Het hebben van een eigen website is dus een prioriteit en de eerste stap naar succes.

Spijker & Co staat voor je klaar… 

Inspireert dit artikel over de absolute voordelen van een eigen site jou? Wil je dieper op de materie ingaan? Kom dan praten met Spijker & Co in Buren. Bij een kop koffie tasten we vrijblijvend af hoe Spijker & Co jouw bedrijf kan helpen met een site die jouw doelgroep informeert én overtuigt.

5punten

Pas binnen een week zelf je website aan op deze 5 punten en haal nieuwe klanten binnen!

Levert jouw website nauwelijk iets op? Krijg je vrijwel geen bezoekers op jouw site? Verlaten bezoekers jouw website snel voordat ze contact met je opnemen? Hier is een korte en eenvoudige whitepaper gericht om meer bezoekers uit de juiste doelgroep op jouw website te krijgen. In dit gemakkelijk leesbare en gebruiksvriendelijke whitepaper leer je:

  • hoe je meer bezoekers uit de juiste doelgroep op jouw website krijgt
  • hoe mensen jouw website gaan delen met andere mensen
  • hoe je je website kunt aanpassen zodat bezoekers de gewenste actie ondernemen, bijvoorbeeld contact met je opnemen

Dit zijn allemaal eenvoudige stappen die je zelf de komende 7 dagen kunt doen om meer resultaat te halen uit jouw website.

Whitepaper: Verbeter je website en scoor in 5 punten