Zet uw website om naar HTTPS!

Google markeert websites die zonder HTTPS vertrouwelijke informatie verwerken markeren als 'Not-secure/niet-veilig'. Doel is om het internet veiliger te maken voor de gebruikers. Ook als u een standaard website zonder HTTPS beveiliging heeft en geen vertrouwelijke informatie verwerkt wordt uw website weergegeven als niet-veilig in Chrome. Andere browsers markeren websites zonder HTTPS ook als 'niet veilig'.
https_veiligheid_icon
https_ssl_sfeer

Wat is HTTPS eigenlijk?

HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen de browser van de gebruiker en de webserver waarop de website draait. Met HTTPS wordt data beveiligd verstuurd. Dit betekent dat het voor een kwaadwillende partij een stuk moeilijker wordt om bijvoorbeeld wachtwoorden of credit card gegevens te achterhalen. Om een website over te zetten van HTTP naar HTTPS dient een SSL certificaat te worden geïnstalleerd. Een SSL-certificaat is een slot waarvan alleen de server, waar de website op draait, de sleutel heeft. Zo blijven gegevens van klanten en uzelf beschermd.
 

Waarom een SSL-certificaat?

Databeveiliging

Het beveiligen van gegevens van uw bezoekers is de allerbelangrijkste reden. Persoonlijke gegevens of informatie mogen natuurlijk niet door anderen worden ingezien. Een SSL-verbinding garandeert ook de identiteit van de eigenaar van de website. Zo kunnen bezoekers zien dat ze ook echt op de juiste website zitten.

Betrouwbare uitstraling

Naast beveiliging van gegevens, komt de website met een SSL-certificaat betrouwbaar over op bezoekers. Google heeft aangekondigd om alle websites zonder SSL-certificaat te markeren met een rood kruis/onveilig in Chrome.

Hoger scoren in zoekresultaten bij Google

Sinds begin 2015 neemt Google beveiligde verbindingen mee als criterium voor het bepalen van de positie van de website in Google. Doordat Google veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en zij willen werken aan een veiliger internet, ‘belonen’ zij websites en webwinkels met een beveiligde verbinding. 

Wet Bescherming Persoonsgegevens (AVG)

Vanuit deze wet is er een verplichting om persoonsgegevens c.q. privacygevoelige informatie via een beveiligde verbinding te versturen. Boetes voor het niet naleven van deze wet kunnen hoog oplopen.
Klik hier voor meer informatie over de AVG.

Verschillende soorten SSL certificaten

Er zijn niet alleen veel aanbieders van SSL certificaten, maar er bestaan ook heel veel soorten SSL-certificaten. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte.

Standaard SSL

€ 35,- per jaar
  • De standaard SSL beveiligt één domeinnaam en beveiligt alleen de verbinding tussen de bezoeker en de website. Een standaard certificaat is te herkennen aan een grijs slot.

SSL met organisatievalidatie

€ 50,- per jaar
  • Het is mogelijk om een standaard SSL uit te breiden met de (bedrijfs)gegevens van de eigenaar van het domein (organisatie-validatie). Hiermee wordt niet alleen de verbinding beveiligd, maar krijgt de bezoeker ook te zien wie de eigenaar is van de website.

Voor het omzetten van uw website van http naar https berekent Spijker & Co eenmalig € 150,- voor aanvraag, administratie, plaatsen en koppelen certificaat op de server, het omzetten van alle links van http naar https en het testen van de website. Voor websites die niet op onze hostingserver staan kunnen wij meerkosten berekenen. Deze bespreken wij uiteraard vooraf met u. Vermelde prijzen zijn excl. BTW.

Spijker & Co informeert u graag over de mogelijkheden voor uw website om deze te laten beveiligen via HTTPS en welk certificaat het beste bij u past. Naast de aanschaf van een SSL-certificaat zorgen wij ook voor installatie en passen wij de website aan zodat deze via HTTPS gaat werken. Neem nu contact op via 0344-579181 of info@spijkerenco.nl.

Aanvraagformulier HTTPS

Met dit formulier kunt u de omzetting van uw website naar HTTPS in gang zetten. De instelling die de controle uitvoert op de certificering heeft een aantal gegevens nodig, daarom moet u het formulier compleet invullen.

    Voor het omzetten van uw website van http naar https berekent Spijker & Co eenmalig € 150,- voor aanvraag, administratie, plaatsen en koppelen certificaat op server, het omzetten van alle links van http naar https en het testen van de website. Voor websites die niet op onze hostingserver staan kunnen meerkosten berekend worden, deze worden dan vooraf met u besproken. Vermelde prijzen zijn excl. BTW.
https_veiligheid_icon