Deze werken wél! Snelle SEO tips om jouw website snel beter vindbaar te maken

Even voor de duidelijkheid. Er bestaan geen snelle SEO tips om jouw website direct hoger te laten scoren in Google. Om dit doel te bereiken, moet je continu actief zijn met zoekmachinemarketing om jouw website te verbeteren. 

Vandaag nog direct resultaat met deze SEO tips

Toch hebben we een paar SEO tips die je vandaag nog op jouw website kunt toepassen. Met direct resultaat of als prima start van jouw SEO.

Focus op zoekwoorden met intentie

De manier waarop mensen tegenwoordig online zoeken, is dé sleutel tot jouw succes op SEO-gebied. Met andere woorden: heb begrip van de intentie van jouw bezoekers. De kernvraag? Welke problemen, vragen of doelen hebben zij?

Koppel je inhoud aan meerdere zoekwoorden

Mensen zoeken een oplossing voor hun probleem met een vraag die ze intypen in Google. Niet slechts één enkel zoekwoord, maar een aantal woorden bij elkaar. De inhoud op jouw website moet zich richten op die vragen en vooral: daar antwoord op geven.

De dagelijkse praktijk geeft het bruikbare antwoord

Wil je weten welke problemen of vragen klanten hebben voordat ze bij jou terechtkomen? Blader dan eens door de e-mails die je van klanten ontvangt. Luister goed bij telefoongesprekken welke vragen ze stellen en praat met jouw verkoopteam of servicemedewerkers welke vragen zij krijgen. Zo achterhaal je het beste welke problemen je oplost voor jouw klanten en welke vragen potentiële klanten intypen in Google.

Handige online tools

Er zijn ook verschillende online tools om te onderzoeken welke vragen er via Google in jouw vakgebied gesteld worden. Dan weet je ook direct hoeveel mensen maandelijks die vragen stellen. Eveneens weet je daarmee of het interessant is om daar content voor te maken.

Hogere scores met zoekwoorden gebaseerd op intentie

Zoekwoorden die gebaseerd zijn op intentie (“ik ben op zoek naar een oplossing, wie kan mij helpen?”) zorgen niet alleen voor meer bezoekers, maar ook voor een hogere conversie van bezoeker naar lead of klant. Onderzoek ook eens de website van je concurrenten. Op welke zoekwoorden richten zij zich? Dat geeft je extra houvast om te bepalen welke content op jouw website moet komen.

Zoek en repareer verbroken links

Het maakt niet uit hoe zorgvuldig je jouw website vult met goede content, er ontstaan soms verbroken links. Wijzigingen in een url van een externe website, berichten of pagina’s worden verwijderd of soms complete websites die offline gaan. Hoewel het vaak voorkomt dat dit soort dingen veranderen, kunnen verbroken links op jouw website een negatieve invloed hebben op jouw SEO. 404-fouten zijn een groot probleem voor Google. Zij willen hun gebruikers de best mogelijke ervaring bieden en dus geen zoekresultaten tonen die uitkomen op niets.

Praktisch advies bij verbroken links
Als je een verbroken link vindt op je website, verwijder deze dan of update deze naar de aangepaste link (of wissel deze uit met een nog betere, meer actuele link). Talloze tools helpen jou om deze links te identificeren zonder dat jij handmatig elke pagina op jouw site hoeft te doorlopen. Heel handig is bijvoorbeeld de Google Search Console. Hiermee kun je niet alleen verbroken koppelingen op jouw website vinden: ook zie jij hoe jouw site eruitziet door de ogen van Google. Gratis SEO tips van Google dus.

Let op: stel omleidingen in
Als je besluit om URL’s op jouw site te wijzigen of om pagina’s te verwijderen, moet je omleidingen instellen die naar een bestaande pagina verwijzen. Dit om te voorkomen dat je wordt gestraft voor teveel 404-meldingen (verbroken links) op jouw website.

Ontwikkel een backlink-strategie

Linkbuilding is het nieuwe netwerken en essentieel voor jouw SEO-activiteiten. Veel klanten vinden het opbouwen van links vanaf andere websites ingewikkeld, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Ga voor goede content
Het belangrijkste is om goede content te maken waar bezoekers echt iets aan hebben (dit komt ook terug in de strategie voor zoekwoorden met intentie). Door koppelbare elementen te maken, zoals video’s, handleidingen, infographics en whitepapers, kun je backlinks aantrekken van andere sites die naar die content willen linken. Deel deze content op jouw social media kanalen, via e-mail en met strategische partners en vraag hen te helpen door de content te verspreiden in hun netwerken.

Nog meer handige SEO tips…
Naast het maken van deze geweldige content op jouw site, kun je overwegen:

  • Als gast een blogpost te schrijven op een andere, relevante website.
  • Gebruikmaken van samenwerkingsverbanden: overweeg testimonials te schrijven voor de mensen waarmee je samenwerkt en voeg een link terug naar jouw site toe aan die beoordeling.
  • Netwerken als persoon: bouw relaties op met mensen.
  • Zorg dat je toegevoegd wordt aan lijsten op andere websites of laat reacties achter met daarin een verwijzing naar jouw website.
  • Vergeet ook niet om interne links in de pagina’s op jouw site toe te voegen. Dit kan ook helpen jouw SEO te verbeteren én je hebt er zelf invloed op.

Meer links = hoger scoren
Het doel is om meer links te krijgen van andere relevante websites. Dit zal jouw website helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google.

Focus op de basis

Het is altijd goed om terug te gaan naar de basis en je te concentreren op de SEO op jouw pagina’s en berichten. Hier zijn enkele basis SEO tips die je in de gaten moet houden:

  • Vermeld jouw zoekwoord of zinsdeel in de paginatitel, metabeschrijving, H1-tags, URL en op een natuurlijke manier binnen de tekst van jouw pagina.
  • Zorg ervoor dat de paginatitel minder dan 65 tekens bevat en dat de metabeschrijving tussen 50 en 300 ligt (deze limiet is dit jaar door Google verhoogd).
  • Voeg interne en externe links toe aan jouw pagina’s en berichten.
  • Plaats een alt-tekst in de afbeeldingen met daarin het onderwerp waarover je schrijft.

Check en check opnieuw

Loop al je nieuwsberichten en blogposts nog eens na en optimaliseer deze inhoud verder. Bekijk welke links zijn gedateerd en werk deze bij. Doe een zoekwoordonderzoek en kijk of er nieuwe en betere zoekwoorden zijn om de berichten op te richten. Zorg dat de content op jouw website actueel blijft en laat Google zien dat je actief bent. Het zal het zoekresultaat van jouw website op Google verhogen.

Vermijd dubbelingen, ga voor unieke content
Ten slotte, de laatste uit de rij snelle SEO tips, loop jouw site nog eens na om ervoor te zorgen dat er geen dubbele content op staat. Dit klinkt als een goed idee, maar nadat je een tijdje inhoud hebt ontwikkeld, kan het lastig zijn vast te stellen waar je al over hebt geschreven (het zou jaren geleden gemaakt kunnen zijn!). Het schrijven van meerdere berichten over hetzelfde onderwerp is prima, maar je moet ervoor zorgen dat de content zelf uniek is en geen exacte kopie.

Heb je hulp nodig om jouw website beter te laten scoren in de zoekresultaten van Google?

Het toepassen van SEO is erg belangrijk voor de vindbaarheid en dus het succes van jouw website. Wil je meer rendement halen uit jouw website en heb je daarbij hulp nodig?  Spijker & Co kan ervoor zorgen dat jouw website op een prominente plaats bij de zoekresultaten van een zoekmachine komt te staan als een gebruiker een voor die webpagina relevante zoekterm gebruikt. Dit doen we bijvoorbeeld door jouw website te optimaliseren via SEO. Neem vandaag nog contact op via 0344-579181 of info@spijkerenco.nl

[fl_builder_insert_layout id=”29950″]

We sturen je graag nog meer tips voor bijvoorbeeld het generen van meer leads en omzet, een hogere klanttevredenheid of voor het zorgen van een hogere betrokkenheid van medewerkers. Door deze SEO-score aan te vragen geef je hier toestemming voor en ontvang je deze automatisch. Wil je onze tips niet ontvangen dan kun je je eenvoudig uitschrijven.