Over Spijker & Co

Ons team van ervaren professionals uit verschillende disciplines op het gebied van branding en marketing helpt je bijvoorbeeld aan meer bezoekers, leads en klanten.

Dankzij onze kennis en ervaring weten wij precies hoe we jouw organisatie laten opvallen bij de doelgroep. Met de juiste teksten en afbeeldingen optimaliseren wij het beeld van jouw bedrijf, producten of diensten. Daarmee beïnvloed je de keuze van iemand zodat hij kiest voor jou in plaats van jouw concurrent.

Onze cultuur

Bij Spijker & Co heerst een no-nonsense cultuur, we geloven in de kracht van persoonlijk, direct contact met korte lijnen. Klanten krijgen altijd snel antwoord. Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Wij werken samen als een hecht team en delen onze kennis. Dat geeft ruimte voor initiatieven en nieuwe ontwikkelingen.

De oorsprong

In 1989 is René Spijker direct vanuit zijn opleiding gaan werken in de drukkerij van zijn vader en broer als account manager. Het werk wat toen binnen kwam moest langs een aantal afdelingen voordat er offsetplaten gemaakt konden worden waarvan de drukpers vervolgens drukwerk van kon maken.

De teksten gingen eerst naar de zetterij, daar werd de tekst ingetypt in een zetsysteem samen met opmaakcoderingen om er mooi opgemaakte teksten van te maken. Beelden, foto’s en werktekeningen (alles werd nog met de hand getekend en in elkaar geplakt) gingen naar de afdeling lithografie waar er met een speciale reproductiecamera films van gemaakt werden en dit werd vervolgens samen met de teksten naar de montage afdeling gebracht die de teksten en beelden combineerden en er vervolgens drukplaten van maakten.

Een tijdrovend en kostbaar proces. In die tijd was een technische revolutie gaande. Zetsystemen konden voorzien worden van scanners om beelden in te scannen en je kon op het beeldscherm de opgemaakte pagina zien die geprogrammeerd worden. Dit soort systemen vergde een grote investering, maar hadden grote namen achter zich, met een lange geschiedenis vol betrouwbare apparatuur.

Als tegenhanger was Apple op de markt gekomen. Met Apple kon je ook teksten opmaken, scanners aansluiten en previews van opgemaakt pagina’s zien. De Desktop Publishing revolutie.

René had daar tijdens zijn opleiding al even van mogen proeven en werkte in al jaren thuis met een Commodore 64 computer met daarop GEOS software. GEOS werkte op dezelfde manier als Apple MacIntosh in de beginjaren van dat merk.

Zijn vader en broer waren op zoek naar een nieuw zetsysteem en zagen een investering in zo’n traditioneel zetsysteem met scanner en opmaakschermen wel zitten. De verwachte investering was ongeveer 350.000 gulden. René zag meer in Apple, die met een investering van 45.000 gulden volgens hem hetzelfde kon en meer toekomstgericht was.

Ondanks de lagere investeringsprijs in Apple zagen zijn vader en broer het als een groot risico om daar in te investeren. René starte daarom, met startkapitaal van zijn vader en broer een nieuw bedrijf op los van de drukkerij met apparatuur van Apple.

Dit bleek vanaf eerste dag al een schot in de roos. Het bedrijf groeide snel en er werd voortdurend geïnvesteerd in nieuwe middelen en technieken om de klanten beter van dienst te kunnen zijn. Later nam het bedrijf ook andere bedrijven over op het gebied van marketing, reclame en webdesign om ook op dat vlak diensten aan te kunnen bieden.

Inmiddels bestaat het bedrijf nu meer dan 30 jaar en staat nog steeds niet stil. Voortdurend worden trends en ontwikkelingen gevolgd om klanten positief te laten opvallen bij hun doelgroep d.m.v. marketing en branding.

Rijksmonument

Ons kantoor in Buren

Een modern bedrijf in een historisch pand, midden in het monumentale vestingstadje Buren (gelegen tussen Tiel, Culemborg en Geldermalsen). Wij voelen ons er echt thuis.

Er is genoeg te zien en beleven: stadsmuren en wallen, grachten, een prachtige kerk met een even mooie toren, een raadhuis, een waag, een poortgebouw en een weeshuis, een synagoge, muurhuizen, musea, gezellige cadeauwinkels, restaurants, stadspompen, oude kanonnen en de molen "De Prins van Oranje".

De historie van de stad is nauw verbonden met de historie van ons koningshuis en Buren wordt daarom ook wel "Oranjestad"genoemd. De historie begint met het huwelijk van Willem van Oranje en Anna van Buren in 1551. Kom gerust eens langs bij ons, je kijkt je ogen uit.

image
ThinkstockPhotos-545083456

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? We kunnen vrijblijvend een afspraak maken bij ons op kantoor in het oude centrum van Buren (hartje Betuwe, centraal tussen Tiel, Culemborg en Geldermalsen). Onder het genot van een kopje koffie of thee brengen we dan jouw wensen in kaart. Tijdens ons persoonlijke contact vertellen wij je over alle diensten die we kunnen leveren.

Bel ons nu! 0344 579 181