10 redenen waarom video cruciaal is voor jouw content marketing strategie

Het gebruik van video in content marketing groeit. En dat is geen geheim. Je ziet steeds meer video’s van bedrijven verschijnen op websites en social media. YouTube is zelfs de op één na grootste zoekmachine op internet. Hoewel videomarketing vaak een bijzaak is, kan het inzetten van video van grote waarde zijn in jouw content marketing strategie.

Spijker & Co geef je 10 redenen waarom video onmisbaar is in je content marketing planning.

1. Versterking SEO

De inzet van video verbetert de SEO van jouw website. Volgens Comscore kan het toevoegen van een video aan jouw website de kans om op de eerste pagina van zoekresultaten te verschijnen zelfs 53 keer verhogen. Pas daarbij wel de SEOregels toe als je de video plaatst.

2. Meer aandacht

Het is bewezen dat video meer de aandacht trekt ​​dan enig ander medium. En terwijl we middenin een periode leven waarin een stortvloed aan informatie over iedereen wordt uitgestort, is aandacht trekken noodzakelijker dan ooit.

3. Hogere betrokkenheid

We merken dat visuele inhoud de sleutel is tot het creëren van een grote betrokkenheid. Video is zeker geen uitzondering. Dus als je overweegt welke soorten berichten je de komende weken op sociale netwerken wilt plaatsen, denk dan aan video. Je hebt ongeveer 10 keer meer kans dat mensen uit jouw doelgroep de video bekijken, delen en erop te reageren dan het publiceren van blogposts of andere berichten op social media.

4. Video heeft de voorkeur

Met de groei van video en de daaruit voortvloeiende toename van de productie, neigen social media kanalen er steeds meer naar de voorkeur te geven aan het tonen van video in de tijdlijn van iedereen. Dit gaat ten koste van tekstberichten of foto’s. Dat is duidelijk zichtbaar in de statistieken.

5. Optimalisatiemogelijkheden

Hoeveel tekst van jouw laatste blogpost hebben lezers gelezen? Hebben ze delen ervan opnieuw gelezen? Of komen ze later terug en lezen ze het nog een keer? Hebben ze het met vrienden gedeeld? Het is vrij moeilijk om deze vragen over op tekst gebaseerde content te beantwoorden.

Video daarentegen heeft hiervoor meetmogelijkheden ingebouwd. Je meet de klikfrequentie, de plek waarop iemand afhaakt of het aantal keer dat iemand jouw video heeft bekeken. Je kunt dit zelfs tot op een individueel niveau uitlezen. Het komt allemaal hier op neer: aan de hand van de statistieken van video’s kun je zien wat wel en niet werkt. Daarmee kun je je beter focussen op dingen die wel werken voor je.

6. Meer content overbrengen

65% van de kijkers bekijkt meer dan 75% van een video. Dit is meer dan we kunnen zeggen over op tekst gebaseerde content. Dus als je een boodschap hebt om over te brengen (en waarom zou je dat niet doen als je content aan het maken bent?), dan is video misschien de beste keuze.

7. Video’s in e-mails

 Je hebt lang gewerkt aan de tekst van je e-mailing en die bevat belangrijke informatie voor je klanten. Maar komt de boodschap over? Zal het resultaten opleveren? Gaan ontvangers het zelfs lezen? Alternatief: video. Het gebruik van video in e-mails toont aan dat het de klikfrequentie verdubbelt. Effectievere e-mails? Ja graag!

8. Betaalbaar

Terwijl het maken van een video vroeger veel tijd en geld kostte, is de productie van geweldige video-content de laatste jaren veel betaalbaarder geworden. Je mobiele telefoon en apps die erop staan, maken het produceren van video net zo eenvoudig als het schrijven van een blogpost.

9. Emoties oproepen

Video is de meest krachtige manier om online emoties op te roepen. Het biedt grote voordelen ten opzichte van traditionele content omdat het een hele reeks mogelijkheden opent. Zoals het overbrengen van tone of voice, gezichtsuitdrukkingen en muziek, om er maar een paar te noemen.

Misschien voel je niet onmiddellijk de behoefte om een product te kopen dankzij een met emotie gevulde video. Toch zal deze jou waarschijnlijk later op een subtielere en onbewustere manier beïnvloeden. Het is bewezen dat het oproepen van emotie in marketing een positieve invloed heeft op de besluitvorming van mensen, ook in de business-to-business wereld.

10. Verhoogde conversies

De belangrijkste reden om video te gebruiken in jouw content marketing plan? Video converteert meer klanten. Simpel toch? Recent onderzoek toont aan dat 71% van de bedrijven zegt dat percentages voor videoconversie hoger presteren dan andere marketingcontent. 

Ondersteuning nodig met videoproducties?

Het vergt veel tijd om actief te zijn met video. Misschien wil je als organisatie zelf het meeste werk doen. Prima. Maar wat nou als je daarvoor niet voldoende tijd hebt? Spijker & Co kan je ondersteunen door de productie van jouw video’s voor een deel of in z’n geheel over te nemen. Zo kun je toch video succesvol inzetten om jouw bedrijf te promoten.