Onze 10 meest gelezen blogposts van 2019

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Natuurlijk kijken we allemaal reikhalzend vooruit wat er gaat komen, maar blikken ook nog even terug wat er vorig jaar allemaal gebeurd is. In de eerste blogpost van het jaar zetten we traditioneel de top 10 van meest gelezen artikelen van vorig jaar voor je op een rij. 

De nummers 1 en 2 bleven onverminderd populair en staan fier bovenaan. Daaronder staan veel nieuwkomers. Heb jij ze allemaal al gelezen?

1. 10 tips voor een goede Powerpoint presentatie

Veel mensen maken gebruik van Powerpoint ter ondersteuning van hun presentatie. In de video ‘Life after death by Powerpoint’ laat Don McMillan op humoristische wijze zien welke fouten het meest gemaakt worden. Hier staan 10 tips om uw Powerpoint presentatie beter te laten overkomen op het publiek.

Lees verder >

2. Wat is het verschil tussen een native app, webapp of hybride app

De vraag naar apps voor mobiele telefoons en tablet computers blijft groeien. Het gebruik van deze apparaten neemt sterk toe en de behoefte om gebruik te maken van de mogelijkheden van mobile marketing stijgt daarmee ook. Er zijn echter veel verschillende mogelijkheden. Niet iedereen weet dat er een groot technisch verschil is.

Lees verder >

3. Hoe kan jij je website promoten? Scoor meer bezoekers met deze 19 tips!

Je hebt een website, maar wilt graag meer bezoekers. Wat is het eerste waar je aan denkt bij het verbeteren van de traffic op je website? Precies! Social mediaSEO, nieuwsbrieven, en meer. Logisch, maar veel mensen vergeten in de haast al die andere bewezen alternatieven om je website te promoten. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en het beste is om een combinatie te maken van de verschillende opties. Hiermee willen wij je inspireren met allerlei verschillende manieren om je website te promoten.
Lees verder >

4. Kleurverschillen in RGB, HEX, CMYK, RAL en PMS

Regelmatig wordt er gecommuniceerd over verschillende kleurnummers. De drukkerij vraagt om de PMS kleuren voor het drukwerk, in een PowerPoint presentatie moet de tekst in dezelfde kleur in RGB als het logo komen of de schilder gaat aan de slag met een wand die dezelfde kleur moet hebben als de huisstijl en vraagt om de RAL kleur. Waarom zijn er verschillende kleurnotaties? Wij ontvangen hier veel vragen over. Hier staat een korte uitleg over de verschillen.
Lees verder >

5. Klanten binnenhalen via Instagram? Benut de 7 beste tips!

Instagram is uitgegroeid tot een volwaardig marketingplatform. Het aantal gebruikers is snel gegroeid. Ook de tijd die zij doorbrengen op dit platform stijgt gestaag.

Volgens het jaarlijkse rapport van Social Media Examiner is ongeveer 69% van de marketeers van plan om hun investeringen op het platform te verhogen. Terwijl 74% meer wil leren over hoe je dit sociale netwerk optimaal kan benutten. Deze interesse krijgt ook nog eens een boost door de populariteit die dit platform heeft bij jongeren. De concrete cijfers? Instagram heeft nu meer dan 1 miljard actieve gebruikers.

Lees verder >

6. De grootste marketing uitdagingen voor kleine ondernemingen

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 47% van de ondernemingen met één tot vijf werknemers tevreden is over hun online aanwezigheid. Dat is best een probleem, gezien het feit dat een effectieve online aanwezigheid vaak een cruciale rol speelt in het succes van het bedrijf. Behoor jij ook tot de 53% die weet dat hun online aanwezigheid geen bijdrage levert aan het binnenhalen van nieuwe klanten of omzet? Hier staan de zeven belangrijkste zaken die jouw onderneming zou moeten hebben om een sterke online aanwezigheid te creëren.

Lees verder >

7. Vergroot de impact van jouw video’s op social media met deze tips

Video’s zijn een geweldig medium om jouw naamsbekendheid te vergroten. Je kunt er namelijk verhalen mee vertellen. Zo vergroot je betrokkenheid en bevorder je het delen van de video’s met anderen. Voorwaarde is wel dat de video jouw doelgroep op de juiste manier aanspreekt. Anders is het zonde van je tijd en geld. Graag geven wij je de bewezen tips.

Lees verder >

8. Een logo laten ontwerpen ? Let hier op!

Het ontwerpen van een nieuw logo krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. We zien veel logo’s van bedrijven die snel even tussendoor in elkaar gezet zijn. Zonder na te denken over het doel van het logo. Waar moet je op letten als je een logo laat ontwerpen? 

Lees verder >

9. Hoger scoren in Google? Maak dan niet deze SEO-fouten!

Iedereen wil graag hoog scoren in Google om nieuwe klanten binnen te halen. Het valt niet mee om die positie voor populaire zoekwoorden te bereiken. Wat zeker niet helpt is dat de meeste websites op het gebied van SEO (zoekmachineoptimalisatie) grote fouten maken. Deze fouten hebben een negatief effect op je ranking waardoor jouw concurrenten hoger kunnen scoren. Daarom geven we hieronder een lijst van 7 veel voorkomende fouten. Aan de hand van deze lijst kun je jouw website verbeteren en hoger scoren.
Lees verder >

10. Waarom je regelmatig de Google Analytics van jouw website moet bekijken?

Op veel websites wordt de tracking code van Google Analytics geplaatst om data te verzamelen over de bezoekers van je website. Vervolgens worden die getoond in pagina’s vol tabellen en grafieken. Maar wat heb je nu precies aan al die data?

Lees verder >

Wil je in 2020 ook meer leads en omzet, een hogere klanttevredenheid of zorgen voor meer betrokkenheid van jouw medewerkers?

Spijker & Co biedt hulp als je meer resultaat wilt halen uit jouw marketing activiteiten, te beginnen met de strategie. Wij kunnen er ook voor zorgen dat jouw boodschap verspreid wordt via verschillende kanalen zoals: website, e-mailings, social media, persberichten, advertenties (offline en online) en/of drukwerk. Wij maken de content op maat voor elk verschillend kanaal, zodat het resultaat geoptimaliseerd wordt.

Wij wensen je een voorspoedig en gezond Nieuwjaar toe!