Zorg ervoor dat jouw website altijd up-to-date is!

Het is voor jou als ondernemer essentieel dat jouw website altijd online is voor bezoekers. Het goed bijhouden van het onderhoud van jouw website is hierin cruciaal. Evenals elk platform heeft ook WordPress onderhoud nodig. WordPress en de plugins voor WordPress publiceren regelmatig updates. Kleine updates, maar vaak wel erg belangrijk vanwege aanpassingen in de beveiliging. Iets minder vaak publiceert WordPress grotere updates of geheel nieuwe versies met, naast beveiligings- en technische verbeteringen, ook compleet nieuwe functionaliteiten.

Onderhoud voorkomt verlies van potentiële klanten

Als je niet maandelijks onderhoud aan je website uitvoert, verlies je mogelijk omzet. Komen jouw bezoekers op een website die niet goed werkt? Dan blijven ze vaak niet hangen en komen zij ook niet meer terug. Veel bedrijven controleren nooit hun website om te zien hoe deze functioneert. Zonde, want met foutmeldingen of het offline zijn van jouw website verlies je potentiële klanten.

Reken op bijna elke dag een update

De gemiddelde WordPress website moet je tussen de 150 en 250 keer per jaar updaten. Dat is bijna elke werkdag een update! Wacht je te lang met updaten? Dan merk je dat bepaalde onderdelen minder goed gaan functioneren en niet meer zijn te bewerken. Of erger nog: helemaal niet meer werken.

Mis vooral de beveiligingsupdates niet

Het missen van beveiligingsupdates vormt een groot risico. Doe je dit niet of te laat dan vergroot je het risico dat jouw website wordt gehackt. Of dat Google jouw site ziet als een onveilige website. Naast de melding dat de website niet vertrouwd wordt, past Google ook de ranking van jouw website aan. Dit maakt jou praktisch onvindbaar. Gevolg: minder bezoekers, minder klanten en dus minder omzet.

De voordelen van onderhoud

Veel mensen realiseren zich niet dat een goed onderhouden website nog meer voordelen oplevert. De prestaties van de website, de laadtijd (snelheid), downtime en uptime, zijn allemaal afhankelijk van de staat van de WordPress-software en de plug-ins.

Het vergt slechts één professional

De groei van het aantal bezoekers van de website, het toevoegen van nieuwe content, het analyseren van statistieken en het uiterlijk van de website zijn allemaal afhankelijk van een professional die alle updates van de website op een soepele en foutloze manier uitvoert.

Zelf jouw website updaten?

Dat kan, maar er is wel enige technische kennis voor nodig om dit goed te doen. Je moet namelijk voor de updates een volledige back-up maken van jouw WordPress website, inclusief alle plugins en het thema. Ook moet je de database achter de website back-uppen. Daarna kun je de updates uitvoeren en na elke update controleren of jouw website nog goed werkt. Als het allemaal mee zit, dan ben je klaar. Als er echter iets mis gaat, moet je de back-up terugplaatsen en uitzoeken wat het technisch conflict veroorzaakt.

Meer tijdsinvestering dan je denkt

Het zelf onderhouden van jouw site kan je meer kosten dan je denkt. Als je gewoon bijwerkt vanaf het WordPress dashboard, leg je niet vast wat er precies veranderd is. Als een update van een plug-in een paar weken later een probleem veroorzaakt, is het moeilijk om te achterhalen wat er is veranderd en hoe je terug zou moeten keren zonder een hele oude back-up te herstellen. En zo mogelijk contentveranderingen, verkooporders, contactvermeldingen te verliezen, enzovoort.

Het kost meer om te repareren dan te onderhouden

Onervarenheid en verwaarlozing kunnen het uiterlijk en de functionaliteit en het webdesign van jouw website beschadigen. Wanneer dat gebeurt, moet je een keuze maken. Eén, je probeert het zelf te repareren, in welk geval je nog meer schade zou kunnen aanrichten. Of twee, je kunt iemand inhuren die ervaring heeft met repareren. Net zoals je auto kost het meer om het te repareren dan om het goed te onderhouden. Regelmatige olieverversingen zorgen ervoor dat jouw auto goed blijft werken, regelmatig onderhoud van de site zorgt ervoor dat jouw website goed blijft werken.

Doe je het liever niet zelf?

Je kunt er ook voor kiezen om de updates en upgrades van WordPress aan Spijker & Co over te laten (onderhoud- en supportpakketten), omdat je er geen tijd voor hebt of bang bent dat er iets mis gaat. Als er bij het updaten vervolgens daadwerkelijk iets fout loopt, lossen wij het direct op. Het onderhoud van jouw website is dan namelijk onze verantwoordelijkheid geworden.

Compleet ontzorgd door een professioneel pakket

Jouw supportvragen behandelen wij altijd met voorrang. Bij elk pakket zit er, naast de tijd die we aan onderhoud besteden, standaard extra tijd voor support ingebouwd. Hiervan kun je elke maand gebruikmaken. We kunnen in die tijd extra training geven, content plaatsen op jouw website of technische uitbreidingen aan jouw website toevoegen. Of een combinatie daarvan. Je kunt er dus voor kiezen om alle voorkomende werkzaamheden door ons uit te laten voeren, zodat je zelf niets meer hoeft te doen en….geen prospect mist!

Benieuwd?

Kijk hier voor onze onderhoud- en supportpakketten.